Merenneito Riia

Merenneito Riia on Suomen ensimmäinen ammatikseen esiintyvä merenneito. Merenneitohahmo Riian tarkoitus on viihdyttää kaikenikäisiä polskijoita ja vesipetoja aina vauvasta vaariin, niin vedessä kuin maalla. Merenneito Riia on yhdistelmä mielikuvitusta, liikuntaa ja hauskan pitoa ripauksella kimmeltäviä suomuja ja merenneitotaikaa.

Merenneitoesiintyjän ammatti on suhteellisen uusi käsite Suomessa, vaikka Yhdysvalloissa ammatti on ollut tutumpi jo 1940-luvulta alkaen. Ammattimerenneidon työnkuva on samanlainen kuin millä tahansa muulla esiintyjällä tai viihdetaiteilijalla, yleisön viihdyttäminen. Suurin osa ammattimerenneidon työskentelystä tapahtuu arvatenkin altaassa.

Merenneito Riia-hahmon takaa löytyy lappeenrantalainen viihdetaiteilija Anni Perttula (28), joka on Suomen ensimmäinen ammattimerenneito. Pitkän esiintymis- ja sukellustaustan omaava Anni on ilahduttanut kansaa merenneitohahmossa jo yli neljän vuoden ajan. Ensimmäisen kerran Merenneito Riia esiintyi vuonna 2014. Tämän jälkeen keikkoja on kertynyt taakse yli 120 kappaletta aina isoista tapahtumista pienempiin yksityisiin tapahtumiin.

Aiempiin yhteistyökumppaneihin ja tapahtumiin vuosien varrella ovat kuuluneet muun muassa Venemessut, Imatran Kylpylä, Kotkan Meripäivät sekä lukuisia eri uimahalleja, kylpylöitä ja yleisötapahtumia ympäri Suomea. Merenneito Riia esiintyy ja tekee yhteistyötä yhdessä Merenneito Nerissan kanssa tapahtumissa, joissa tarvitaan ekstra ripaus taikaa kahden esiintyjän voimin.

Muihin yhteistyökumppaneihimme kuuluu myös UP! - Lappeenrannan Uintipalvelu, Parviainen Photography sekä Ukko.fi.

Tavoitteemme on antaa on mielikuvitukselle siivet ja tuoda satujen taika uudelleen lähelle katsojaa ikään katsomatta. Kannustamme rohkeuteen uskaltaa ja yrittää jahdata omia unelmia, kuinka hassuilta ne ikinä vaikuttavatkaan. Haluamme hämmästyttää, ihastuttaa, leikittää ja tietty, viihdyttää!

  • Sertifioitu sukeltaja
  • Koulutettu vesipeuhu- ja norppaohjaaja
  • Ensiapukoulutettu
  • yli 120 esiintymistä kotimaassa ja ulkomailla